Föreställningar

Vänta– en utomhusföreställning i tolvtakt.

Vänta är en kärleksfull och rolig utomhuspjäs om möten mellan natur och människor. Den kan spelas nästan överallt, i skogen, på stranden i staden, vid havet eller på en skolgård. Den kan spelas såväl på sommaren som på vintern, den kan spelas i vått och den kan spelas i torrt. Vänta kan spelas med tecken och på Sveriges minoritets-språk.

Från 3 år

För mer info:

I Garderoben – väskor pratar resor

I garderoben har det varit mörkt och tyst sedan i höstas när cykelkorgen ställdes in för vintern. Men plötsligt en dag öppnas dörren och en sprillans ny röd resväska på hjul ställs in. ”Reser ni mycket?” frågar den.
För barn 3 – 9 år

För mer info:

ARG – en rolig pjäs om ilska.

Det är dags för den årliga A.R.G-festivalen. Hit är alla välkomna, oavsett om du är jättesur eller bara lite småilsk. Självklart får de som har svårt för att bli arga också vara med — hjälp finnes.

För barn 6-8 år

För mer info:

Nu är du en höna – en pjäs om frihet.

Nu är du en höna! är en pjäs som bygger på en bok av en av landets mest uppskattade författare, ALMA-pristagaren, Barbro Lindgren.Nu är du en höna! vänder sig till den yngre teaterpubliken mellan tre och sex år, och är en pjäs om frihet, om att säga ifrån och om att säga förlåt. Den handlar om ömsesidighet och makt i leken – och i livet.

För barn 3-6 år

För mer info:

Jag är! – en historisk roadtrip om kvinnor som förändrat världen

Jag är! – är en hyllning till kvinnor som har överskridit politiska, religiösa
och sociala gränser och skapat egna vägar till makt, konst, vetenskap
och liv.

För högstadiet, gymnasiet och vuxna

För mer info:

Popcorn och Rufs – allt om kärlek.

En liten kanin, får i en glänta syn på en annan liten kanin. Och från den stunden är ingenting sig likt … Den första kaninen blir alldeles stum. Sedan blir den het som av feber. Den blir yr och måste lägga sig ner en liten stund. Sist måste den skriva en dikt. Bara måste. Den första kaninen är kär …

För barn 5 -9 år

För mer info:

Från Himmelens topp till havets botten

För barn från 3 år efter en bok av Martin Widmark Häxan Tramontana har stängt in jordens alla djinner i sitt stora slott. Bara den som kan nå från himmelens topp till havets botten kan befria dem, och då bli rikligt belönade. Från himmelens topp är en föreställning om att vi når längre tillsammans.

För mer info: