I garderoben hade det varit mörkt och tyst sedan i höstas när cykelkorgen ställdes in för vintern. Men plötsligt en dag öppnas dörren och en sprillans ny röd resväska på hjul ställs in. ”Reser ni mycket?” frågar den.

”I garderoben” är en fantasifull, rolig och annorlunda föreställning om att vara ny, om att vara bortglömd och om vikten av att vara behövd. Den handlar om vad som finns inuti och vad som syns utanpå, och såklart om resor och äventyr. I föreställningen kommer alla väskorna till liv och de berättar om sina många resor på ett lekfullt och humoristiskt sätt. I Garderoben är alla olika, men lika mycket värda och lika behövda.

I garderoben samsas många olika väskor, från olika tider, för olika behov. Det är väskor som är erfarna, använda och beresta. Här står Handväskan och Gammelväskan som rest till många roliga ställen. Här finns den gamla Sjömanssäcken som seglat ända till Halifax och råkat ur för storm. Här står Skolryggsäckarna som levt ett utsatt och stundom farligt liv och blivit jagade av hundar. Här finns ett gammalt bananskal och en död groda. Och här finns den gamla kappsäcken som rymt ett helt liv.

Efter en bok av Anna Bengtsson

Manus: Johan Bernander

Regi: Minna Krook

Scenografi/dockor: Eva Grytt

Musik: Silas Bieri

Ljus: Andreas Bernthsson

På scen: Anna Hammarstedt

Barometern: https://www.barometern.se/kultur/spralliga-ryggsackar-och-gamla-koffertar-berattar-om-sina-resminnen-16aab5ec/

 

 

 

Related Projects
0

Start typing and press Enter to search